Scholing

@WORK Personeelsdiensten stimuleert scholing

De komende jaren ontstaat er door vergrijzing en ontgroening een tekort aan gekwalificeerde medewerkers. Het gaat beter met de economie en in de uitzendbranche is dit goed merkbaar. Bedrijven kunnen niet zonder gekwalificeerde werknemers. Door snelle ontwikkelingen zijn mensen nooit uitgeleerd en in de huidige kenniseconomie is scholing steeds belangrijker. Niet alleen voor jongeren, ook voor volwassenen die al jaren aan het werk zijn of herintreders. 

Loopbaanbegeleiding door @WORK

@WORK Personeelsdiensten speelt in op het tekort aan gekwalificeerd personeel door loopbaangesprekken te voeren met medewerkers. “In zo’n gesprek komen we erachter waar de kwaliteiten van een flexwerker liggen en welke wensen ze hebben op het gebied van hun eigen ontwikkeling. Uitzendkrachten geven bij ons duidelijk aan dat zij scholing zien als middel om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten”, aldus Rini ten Grotenhuis, vestigingsmanager van @WORK Personeelsdiensten. “Wij bieden gemotiveerde flexkrachten de mogelijkheid om een opleiding te volgen in een (andere) sector met daarnaast een (bij)baan. Een mooi voorbeeld is een productiemedewerker die via ons een vierjarige docentenopleiding op HBO-niveau heeft gevolgd.”

Werken-leren trajecten bij @WORK

Niet alleen flexwerkers met een baan bij @WORK komen in aanmerking voor scholing, ook kunnen schoolverlaters bij @WORK terecht voor een werken-leren traject bij @WORK Personeelsdiensten. “Sommige scholieren kunnen het niet vinden in de schoolbanken, terwijl ze wel degelijk over veel talent beschikken en de motivatie hebben om een vak te leren. Werkend leren of lerend werken bij één of meerdere opdrachtgevers is vaak een geweldige oplossing. Leren vindt niet alleen plaats in de schoolbanken, maar juist ook bij de opdrachtgever en geeft een zeer goede aansluiting op de praktijk. Veel opdrachtgevers worden daarom heel blij van deze vakmensen”. 

Een duurzame relatie met uitzendkrachten en opdrachtgevers

Leerwerktrajecten zijn niet alleen interessant voor uitzendkrachten die net hun middelbare school hebben afgerond. Het is ook waardevol voor uitzendkrachten die een startkwalificatie willen halen, al gedeeltelijk een opleiding hebben gevolgd en verder willen leren, van beroep willen veranderen, op oudere leeftijd willen starten op de arbeidsmarkt of door gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid re-integreren vanuit een ander beroep. Door het bieden van opleidingen, leerwerktrajecten, cursussen, (bij)banen en opleidingsbanen investeert @WORK in een duurzame relatie met uitzendkrachten en opdrachtgevers. 

Geïnteresseerd?

Bent u/ben jij geïnteresseerd in een loopbaangesprek bij @WORK of bent u de werkgever die plaats heeft voor gemotiveerde leerlingen die het vak willen leren? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!